Okov RŠ 250, 1 bm, lakiran cink, črna barva RAL 9005

Žlebovi so zelo pomemben element za zaščito strehe pred uhajanjem vode in podaljšujejo življenjsko dobo strehe.
Okov RŠ 250, lakiran cink, črna barva RAL 9005
Okov RŠ 250, lakiran cink, črna barva RAL 9005
Okov RŠ 250, lakiran cink, črna barva RAL 9005
Izberi različico
Délka 1 bm
Zakázková výroba
Délka 2 bm
Skladem
Délka 3 bm
Zakázková výroba
Skupna cena8,33 EUR z DDV
Kupi
Večkratna naročnina 1 kos
Cena za kos 8,33 EUR MwSt
Zakázková výrobaupogibamo in režemo
Šifra0011612ProizvajalecSTREFA s.r.o.Garancija24 mesecev

Okov RŠ 250, lakiran cink, črna barva RAL9005

Okap z razvito širino 250 mm je izdelan iz pločevine skupne širine 25 cm. Uporablja se na vseh stavbah, kjer je strešna kritina: asfaltni skodli, lepenka, PVC-folija, Capacco, Eureko, Ekoternit, itd.... Žlebovi so zelo pomembni, saj služijo kot zaščita pred puščanjem vode in podaljšujejo življenjsko dobo celotne strehe. Okapnice so vpete v podlago in pribite le na notranji strani, tako da kritina prekriva žeblje. Zato ostrešja ni mogoče pribiti na zunanji strani kot podlago, saj bi bili žeblji vidni in bi voda lahko uhajala v opaž. Po namestitvi podloge in ostrešja se celotna konstrukcija prekrije s strešno membrano IKo ECO, Iko Pro, Iko Pro plus, Bauder TOP TS 40 NSK ali Bauder Top UDS 1,5 NSK.

Namestitev žlebov na pripravljeno podlago

Podlaga mora biti pripravljena in pritrjena na opažpred vgradnjo žlebov. Navodila za vgradnjo najdete v izdelku"podloga pod žlebom". Na tako pripravljeno podlago lahko začnemo vgrajevati žlebove. Zunanji rob ostrešja zataknite na prepognjen rob podlage, glejte sliko.
Če je žleb po vsej dolžini pripet na podlago, ga lahko obrnemo in položimo na opaž.
Pred pritrditvijo žleba ga je treba poravnati z robom podlage. Na spodnji sliki je prikazan detajl žleba, ki je pripet na podlago.

Pritrjevanje ostrešja na streho

Okap pritrdite v razmiku 20 cm približno 1 cm od notranjega roba s kladivom in kartonskimi žeblji. Material za žeblje (CU, FeZn in AL) vedno izberite glede na material, uporabljen pri izdelavi obloge. V skodle ni treba predhodno vrtati, kartonski žebelj bo šel skozi material.
V nasprotju s podlago sožeblji nameščeni samo v eni vrsti, tako da se naknadna strešna membrana in strešna kritina prekrivata. Tako bo zagotovljeno, da voda ne bo uhajala na opaž, in podaljšana življenjska doba celotne strehe. Zato priporočamo uporabo podloge za vsak žleb, ki ima zelo pomembno funkcijo v primeru močnega vetra.

Priključitev žlebov

Priključitevžlebov je zelo preprosta, preprosto namestite žleb na že pritrjeni žleb in ohranite vsaj 5 cm prekrivanje. To morate upoštevati pri naročanju obrob, da boste imeli dovolj dodatnega materiala. Nato nadaljujte s pritrjevanjem na streho po enakem postopku kot pri prejšnjih žlebovih.

Podroben pregled oblog v ponudbi

BarvaČrna (RAL 9005)
Razširjena širina250 mm
MaterialLakiran cink
PovršinaGladka
RazličicaDélka 1 bm
ProizvajalecSTREFA s.r.o.
Opis
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobne nastavitveSprejmi vse piškotke