Vetrna tirnica RS 250, 1 bm, obojestranska barva CLR, svetlo siva RAL 7005

Za zaščito strehe pred vodo in vremenskimi vplivi se pri zaključevanju streh v škarpah uporablja vremenska letvica.
Vetrna ograja RŠ 250, obojestransko obarvana CLR, svetlo siva RAL 7005
Vetrna ograja RŠ 250, obojestransko obarvana CLR, svetlo siva RAL 7005
Vetrna ograja RŠ 250, obojestransko obarvana CLR, svetlo siva RAL 7005
Izberi različico
Délka: 1 m
Zakázková výroba
Délka: 2 m
Zakázková výroba
Délka: 3 m
Zakázková výroba
Skupna cena12,18 EUR z DDV
Kupi
Večkratna naročnina 1 kos
Cena za kos 12,18 EUR MwSt
Zakázková výrobaupogibamo in režemo
Šifra0010212ProizvajalecSTREFA s.r.o.Garancija24 mesecev

Vetrna ograja RS 250, obojestranska barva CLR, svetlo siva

Vetrovni drog z razvito širino 250 mm je izdelan iz pločevine skupne širine 25 cm. Primerna je predvsem za manjše stavbe, kot so pergole, garaže, nadstreški in lope. Ta vrsta se uporablja na dvokapnih in poševnih strehah, kjer ni izpostavljenega podstrešja ali stene. Kot strešno kritino je mogoče uporabiti nizke strešne kritine, ki se polagajo neposredno na opaž. Mednje spadajo asfaltni skodli, plastična kritina Capacco in Ekoternit, aluminijasta kritina, lepenka itd. Vremenske plošče se polagajo od kapnega roba postopoma proti grebenskemu robu. Pred polaganjem je treba najprej namestitipodlago pod ostrešje, sam ostrešje, na katerega kapi, nato pa šestrešno folijo. Po naročilu izdelujemo dolžine 1 m, 2 m in 3 m.

Priprava zavetrne tirnice

Preden začnete nameščati zavetrnico na streho hiše, morate opraviti nekaj prilagoditev. Najprej na vodoravnem delu strehe narišite črto, približno 2,5 cm od roba zavetrnice.
Po risanju lahko začnete izrezovati označeni del, najbolje z vodovodnimi škarjami, ki so namenjene temu.
Modificirano zavetrnico pritrdite na stranski rob strehe tako, da leži na že pritrjenem ostrešju in po celotni dolžini opaža. Izrezani del postavite vzporedno z robom ostrešja. Ta izrez bo omogočil tudi estetsko pokritje ostrešja s strani. S tem korakom je ostrešje pripravljeno za pritrditev.

Pritrditev zavetrne ograje na streho

Lestvico pritrdite 50 cm od strani z vodovodnimi vijaki z gumijasto podložko v barvi obloge.
Prav tako je treba zavetrno tirnico pritrditi navodoravno površino pod strešno kritino. V ta namen se uporabljajo vodovodne kljuke, vedno v korakih po 30 cm. Stikalo se zatakne za rob odtočnega žleba in pribije skartonskim žebljem.

Priključitev zavetrne tirnice

Pred združitvijo obeh tirnic je treba najprej odrezati spodnji vogal že pritrjene zavetrne tirnice. Priporočamo uporabo Stubaijevih škarij za pločevino "Pelikan".
Novo zavetrno tirnico z vrha potisnite na že pritrjeno tirnico. Na mestu reza zataknite rob nove letve in potisnite zavetrne letve skupaj, da se prekrivajo za 2 cm.
Robove žlebov stisnite skupaj nadnu spoja. Za to boste potrebovali vodovodne klešče, da ne poškodujete pločevine ali barve.
Zavsak spoj je treba zavetrno tirnico priviti zvodovodnim vijakom zgumijasto podložko. Ne pozabite vijačiti na strani spoja, kjer je zgornja tirnica.

Priključitev zavetrne ograje na grebenu

Na rob opaža namestite vremensko zaščitno ploščo tako, da bo imela potreben preliv čez rob grebena. Z mizarskim kotom narišite navpično od roba grebena po osi strehe poševno lin ijo.
S Stubaijevimi škarjami za pločevino "Pelikan" prerežite vnaprej narisano poševno ravnino. Za vodoravni del zavetrne letve, ki leži na opažu pod strešno kritino, pustite prekrivanje pločevine nad odrezano poševnino na navpični strani. Prekrivanje znaša 3 cm na eni in 2 cm na drugi letvici, da se lahko pločevina zloži druga v drugo.
S kleščami upognite nastali 3-centimetrski prekrivni del pločevine na vodoravni strani zavetrne tirnice navzgor v pravi kot. Z upognjeno pločevino bomo nato delali v zadnjem koraku, ko bosta obe zavetrni tirnici pritrjeni na streho.
Navetrne letve potisnite eno v drugo, da v stiku med letvami ne nastane vrzel.
Dve zavetrni tirnici ob spoju s strani privijte zvodovodnimi vijaki zgumijastimi podložkami .
Zadnji korak je prepogibanje stika zavetrnih tirnic na robu grebena. Zlaganje razdelimo na tri korake: 1) 1 cm lista prepognemo čez krajši list druge letve, 2) prepognjeni list prepognemo in ga temeljito zmočimo.3) Prekrivajočo se pločevino s kladivom upognemo na eno stran.

Podroben pregled oblog v ponudbi

BarvaSvetlo siva (RAL7005)
Razširjena širina250 mm
MaterialPREFA aluminij
PovršinaGladka
RazličicaDélka: 1 m
ProizvajalecSTREFA s.r.o.
Opis
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobne nastavitveSprejmi vse piškotke