Nasveti za božične sladkarije

Vánoční cukroví na talíři.

<![endif]-->

Božič je tik pred vrati in z njim prihaja čas, ko se po hiši širi vonj cimeta, klinčkov in sveže pečenih piškotov. Medenjaki, kokosovi, linški - pograbite predpasnik in se lotite peke.


Preden začnete peči

Razmislite, katere vrste ne smejo manjkati na praznični mizi. Morda želite poleg tradicionalnih receptov poskusiti še kaj novega. Pogovorite se z družino ali prijatelji. Zamenjajte različne vrste slaščic in prihranili boste ne le čas, temveč tudi ustvarili raznoliko in okusno praznično mizo. Prav tako računajte na okraševanje drevesca, obisk božičnih trgov in namestitev prazničnih luči.

Ingredience na kuchyňské lince pro pečení cukroví na Vánoce.

Pripravite sestavine in preverite, ali so kuhinjski aparati v dobrem stanju.

 

Za božično peko boste potrebovali veliko orodij. Zato je pomembno tudi, da si razjasnite, katere vrste slaščic boste pekli. Čeprav zagotovo ne morete brez pekača, izrezovalnikov za piškote in modelčkov, boste za nekatere vrste potrebovali le modelček za cevke.

Ko ste se odločili, brez katerih sladkarij letos zagotovo ne morete, je čas, da se pripravite. Prepričajte se, da imate vse, kar potrebujete:

  • Preverite pladnje pečice in pekače. Če so starejši, jih zamenjajte. Videli boste, da bodo piškoti v hipu še boljši.
  • Z lomilnikomorehov boste lažjeobdelali orehe. So praktični in nepogrešljivi.
  • Testo se bo bolje gnetlo na lesenem valjarju kot na kuhinjskem pultu. Po potrebi lahko vse skupaj enostavno prestavite.
  • Metlica ne sme biti poškodovana. V nasprotnem primeru bo z njim težje delati in zagotovo si boste s polomljenimi stvarmi grenili peko.
  • Vsekakor boste potrebovali merilno skodelico. Brez nje bi bilo zelo težko opraviti delo. Prepričajte se, da so odčitki še vedno lahko berljivi, in če nimate kuhinjske tehtnice, razmislite o nakupu le-te.

Kdaj začeti peči božične sladkarije

Prvič začnite peči tri do štiri tedne pred božičem. Tako bodo sladkarije dovolj mehke, a še vedno sveže. Seveda je to odvisno tudi od tega, katere vrste boste letos pekli.

  • Nekatere vrste sladkarij, kot so medenjaki ali božično pecivo, potrebujejo čas, da se zmehčajo in razvijejo svoj polni okus. Zato lahko začnete peči že 1. decembra.
  • Pri krhkih in maslenih sladkarijah imejte v mislih, da čim več masla vsebuje sladkarija, tem krajši je njen rok trajanja. Dva tedna pred božičnim večerom pecite vanilijeve rogljičke ali linzerje.
  • Kreme in sladki nadevi naj bodo zadnji. Do božiča je še en teden, zato je zdaj pravi čas. Enako velja za nepečene vrste sladkarij in zavitkov.
  • Če pečete sladkarije za posebne diete, se lahko rok uporabnosti razlikuje. Zato upoštevajte priporočila za te vrste sladkarij.
  • In seveda božič, ki ga prihranite za 23. december.

Cukroví slepené marmeládou.

Začnite peči medenjake. Nadev z marmelado in smetano pustite za konec.

Če želite testo za piškote pripraviti vnaprej, boste potrebovali prostor v zamrzovalniku. V njem lahko pripravljeno testo hranite do dva meseca. V hladilniku ne sme ostati dlje kot 2-4 dni. Seveda zavito v folijo za živila ali posodo, ki jo je mogoče ponovno zapreti.

Ne pozabite preveriti vsebine hladilnika. Sveže ribe, gobe ali tvarůžky ... Testo lahko diši po različnih živilih, kar lahko pokvari doživetje božičnega sladkanja.

Čas je le do božiča: Pečemo:
4 tedne Sladkarije brez nadeva - medenjaki, božično pecivo, medenjaki
3 tedne Linete, preste, vanilijevi rogljički, kokosovi orehi
2 tedna Oreščki, Ischelovo pecivo, strojno izdelane in polnjene vrste slaščic, čajno pecivo
1 teden Zvitki, kokosove meringe, kavna zrna, čebelji panji, rumove kroglice, raffaelo, maroki in druge vrste nepečenih slaščic.
Dan pred božičnim večerom Božič, jabolčni štrudelj. Ne pozabite napolniti cevi, venčkov in sadnih skodelic.

 

Napolnimo božične sladkarije

Pečene piškotke začnite lepiti z marmelado in kremami brez masla dva tedna prej. pred božičem, maslene kreme pa nekaj dni pred božičem. Vsekakor tega ne prelagajte na zadnjo minuto, da se krema strdi in strdi.

Sladkarije lahko združite:

  • marmelada,
  • z masleno kremo,
  • smetana za kavo,
  • karamela,
  • z lešnikovo kremo.

Linecké cukroví posypané barevným drobením.

Linzer lahko povežete z marmelado ali potresete z drobtinami.

 

Uporabite vrečke za pecivo, da boste sladkarije zlahka napolnili. Priročni bodo tudi okraski, saj bodo te poslastice lepo vidne.

Bodite previdni pri izbiri sestavin

Če želite doseči popoln okus božičnih piškotov, upoštevajte nekaj ključnih pravil. Začnite z izbiro prvovrstnih sestavin, ki ne le izboljšajo okus slaščic, temveč tudi prispevajo k boljšemu roku trajanja.

Těsto na cukroví a vykrajování cukroví pomocí vykrajovátek.

Razveselite se novega modela za piškote in dajte svojim sladkarijam nov videz.

 

Kakovostno maslo, sveža jajca in kakovostna moka lahko bistveno pripomorejo k izboljšanju. Pri izbiri čokolade za peko izberite čokolado z večjo vsebnostjo kakava in manj dodane maščobe. Ne pozabite na kakovostne oreščke in suho sadje. Tudi majhne podrobnosti, kot sta kakovost izvlečka vanilje ali vrsta uporabljenega sladkorja, lahko pomembno vplivajo na končni okus.

In ne pozabite na načela peke:

  • Sledite postopku iz recepta. Še posebej, če poskušate nekaj novega.
  • Neenakomerno stopljeno maslo tvori grudice. Pred obdelavo pustite, da se stopi na sobni temperaturi.
  • V testo lahko dodate vanilijo ali limonino lupinico. Videli boste, da bo okus sladkarij popolnoma drugačen.
  • Pripravljeno testo pustite počivati v hladilniku vsaj eno uro.
  • S strjeno maščobo namažite pekač.
  • Pred peko obvezno segrejte pečico.
  • Pečeno sladkarije pustite, da se dobro ohladijo, preden jih položite v škatlo ali kozarec.

Pomembno je tudi pravilno skladiščenje.

Ni pomembno, ali pečete vnaprej ali v zadnjem trenutku. Trajnost božičnih sladkarij temelji na uporabljenih sestavinah, čistoči njihove priprave in načinu, kako vse te dobrote skrijete do božičnega večera.

Na splošno velja, da nižja kot je temperatura okolice, dlje časa bo bonbon zdržal. Pazite, če pustite božične dobrote zunaj. Nihajoče temperature niso idealne za sladkarije.

Děti pečou vánoční cukroví.

V peko božičnih piškotov vključite vso družino.

 

Suhi bonboni potrebujejo čas, da se zmehčajo. Zato jih ne shranjujte v embalaži, ki jo je mogoče ponovno zapreti, temveč jih pustite dihati. Idealna je papirnata škatla. Piškote in hrustljave bonbone pa položite v kozarec. Na enak način shranjujte tudi snežne bonbone. V hladilniku se lahko pokvarijo. Po drugi strani pa smetana in čokoladni koščki sodijo v hladilnik. Shranjujete jih lahko tudi zunaj, če je temperatura okoli 0 °C.

Morda vam bo po božiču ostalo nekaj sladkarij. Ne zavrzite ga. Vse zavijte v folijo za živila ali shranite v nepredušno posodo in dajte v zamrzovalnik. Ko boste lačni, boste vedeli, kje najti nekaj dobrega. Sladkarije bodo v zamrzovalniku zdržale od 6 do 12 mesecev. Ne pozabite, da ko sladkarije enkrat odmrznete, jih nikoli več ne zamrzujte.

Uživajte v trenutkih božične peke

Razmislite, koliko vrst sladkarij naj krasi vašo mizo. Pripravite sestavine, preverite stanje kuhinjskih pomočnikov, razveselite se novega kalupa in začnite. In ne pozabite, naj gre za peko sladkarij ali okrasitev božične mize.božično drevo, je najpomembnejši čas, ki ga preživite s svojimi najdražjimi.

Ustvarjeno13. 12. 2023
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobne nastavitveSprejmi vse piškotke